19. 5. v 19:00 – Komunitní a sociální bydlení – Lipsko / Brno

13217285_1091323877556692_8250759062659446887_o

— for English scroll down —

Zveme zájemce o téma komunitního a sociálního bydlení na veřejnou prezentaci a diskuzi s hosty, která proběhne v rámci výměnného projektu komunitních iniciativ z Brna a Lipska. Dozvíte se, jaké projekty sociálního bydlení právě probíhají ve městě Brně či jak řeší financování, správu i sociální inkluzi autonomní kolektivy komunitního bydlení v Lipsku.

— 19. 5. 2016, 19:00 PRAHA, Fórum pro architekturu a média, Husova 18a Brno —

— Prezentovat budou:
Martin Freund – předseda komise sociální a zdravotní, člen komise pro bydlení a předseda výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna a hlavní iniciátor projektu Rychlého zabydlení, v rámci nějž město Brno poskytne sociální byty 50 rodinám ohroženým bezdomovectvím.
Petra Bernatikova – iniciatorka projektu Symbios, který umožní sdílené bydlení a sociální podnikání pro studenty Masarykovy univerzity a mladé lidi opouštějící dětské domovy
Michael Stellmacher a Roman Grabolle – zakladatelé Haus- und WagenRat, asociace sdružující autonomní komunitní byty, domy a maringotkové osady v Lipsku, s příspěvkem o významu komunitního bydlení v Lipsku, způsobech organizace a financování, vztahu k sociální politice města a sociální inkluzi „zdola“.
Christian Rost – zakladatel Office for Urban Transitional Spaces s příspěvkem o rozvoji Lipska „zdola“ v posledních 25 letech a o sociálním podnikání a jeho významu pro projekty komunitního bydlení.

Prezentace budou probíhat v českém a anglickém jazyce. Pro zájemce bude zajištěn simultánní překlad v češtině, angličtině a němčině.

Další program výměnného pobytu (nejen) komunitních zahradníků naleznete na události Lipsko v Brně / Leipzig in Brno. Projekt podporuje město Lipsko, Česko-německý fond budoucnosti a město Brno.

We invite all interested in community and social housing to public presentations and discussion with guests that is organized within an exchange project of community gardeners in Brno and Leipzig (partner cities). You will get to know which projects of social housing are currently being prepared in Brno or how are the self-organized community housing projects deal with financing, management or social inclusion.

— 19. 5. 2016, 7 PM, PRAHA, Fórum pro architekturu a média, Husova 18a Brno —
Speakers:
Martin Freund / head of social and health commission, member of housing commission and head of committee on national minorities of the Municipal council Brno / main organizer of the Rapid Rehousing project, in which Brno city will offer social flats for 50 families exposed to homelessness
Petra Bernatíková / Symbios project – which will offer shared housing and work in social enterprise to students of Masaryk university and young people leaving children houses.
Michael Stellmacher a Roman Grabolle / co-founders of Haus- und WagenRat e.V., a Leipzig based association of self-organized collective houses and trailor-parks / will speak about the importance of community housing in Leipzig, financing and organization of the projects, relationship to municipality and new social housing policies, and last but not least bottom-up social inclusion
Christian Rost / founder of Office for Urban Transitional Spaces / will speak about Leipzig bottom-up city development in the last 25 years and impact of social enterpreneurship on community housing scene.

Presentations will be held in Czech and English. A simultaneous translation will be provided in Czech, English and German

The full programme of the exchange project of Brno-Leipzig community gardeners See FB: Lipsko v Brně / Leipzig in Brno

-->