21. 5. 13:30 – MUZEJNÍ DEN & NOC *** PRAHA V BRNĚ *** Živé hraní k promítání *** Jak si postavit vlastní “all-band” přijímač *** drinks and nanuks

13221098_464687740395897_582794288575700509_n

DEN

13:30 – 17:30 hod – Živé hraní k promítaní / dětské workshopy
Dva audiovizuální workshopy pro děti od 6 let v rámci festivalu Eduspace.

Hlavním principem dílny bude spojení hudby a obrazu; VJing a synestetická performance, která souzní se zaměřěním multifunkčního prostoru PRAHA. Během dílny se děti seznámí s analogovou i digitální technikou, naučí se jí používat i intuitivně zkoumat její možnosti. Živelná tvorba, která vychází z předem daného tématu, ale může ho svobodně překročit nebo opustit, je zakončena krátkým audiovizuálním představením pro přítomné rodiče i diváky. Dílna je určena pro děti od 6 let.

Dílna 1: 13:30-15:30
Dílna 2: 15:30 -17:30

Na dílny se přihlašujte přes rozhraní festivalu Eduspace: http://eduspacefestival.eu/registrace

Vstupné doborovolné

Více info: Živé hraní k promítaní / dětský workshop na festivalu Eduspace 2016

**************

VEČER

18 – 22 hod – Jak si postavit vlastní přijímač / workshop
Workshop Jan Sůsy, hudebního publicisty a radioamatéra, navazující na úvodní únorovou teoretickou část v rámci Radiolab dne. Tentokrát bude dílna zaměřena na praktické bastlení. Na workshopu si postavíme jednoduchý “all-band” přijímač, kterým lze poslouchat noise domácích spotřebičů nebo “elektromagnetický smog” rušných měst.

Poplatek za workshop (materiál): 300 Kč

Více info + pokračování workshopu: Workshop ► Jak si postavit vlastní přijímač

+++

DEN A NOC

VENKOVNÍ STAGE

13:30 – 00 hod / drinky / jídlo / hudba / nanuky PRAHA

***********
PRAHA V BRNĚ / INFO:

PRAHA je denní nekuřácká a bezbariérová galerijní kavárna s posezením uvnitř i celoroční zahrádkou na nádvoří Pražákova paláce (Husova 18, Brno). Proměnlivá nabídka kvalitního občerstvení a nápojů od pečlivě vybraných lokálních dodavatelů (Slavkovský pivovar, pražírna Coffee Sheep, Hostětínský mošt, Pragomošt, rodinná likérka Žufánek, Moravská banka vín) reaguje na sezónní možnosti.

Sdružení 4AM v kulturním prostoru PRAHA navazuje na svou předchozí činnost týkající se architektury, urbanismu, městského prostoru, současného umění a umění nových médií. Prostor provozuje ve spolupráci s Moravskou galerií.

Součástí prostoru je veřejná knihovna s odbornými publikacemi a periodiky o současné architektuře, designu a umění. Jako přednáškový a výstavní prostor je dějištěm odborných přednášek architektů a teoretiků, uměleckých intervencí, workshopů, happeningů, diskuzí a fór, audiovizuální projekcí a sympózií. Jsou zde pořádány koncerty elektronické, improvizované a soudobé klasické hudby, taneční improvizace, autorské a experimentální divadlo.

Kontakt:
PRAHA/Fórum pro architekturu a média
Husova 18, 602 00 Brno
prahavbrne@gmail.com

-->