ČT / 23. 2. / 19.30 / Ozvěny AFFR: Double Happiness / projekce

DOUBLE-HAPPINESS_pressekit-1

>> Double Happiness > Ella Raider, Rakousko, 2014, 75 min

V červnu 2012 byla v čínské provincii Kuang-tung slavnostně otevřena věrná kopie rakouského městečka Hallstatt, která vznikla jako developerský projekt pro zámožné Číňany. Obyvatelé a majitelé nemovitostí z Hallstattu neměli vůbec tušení o tom, co se v Číně plánuje. Plně funkční replika vznikla z potřeby vytvoření kolektivní paměti v nejrychleji rostoucím čínském městě Shenzen. Film zachycuje, jak tato převzatá identita funguje v praxi a jak se s ní vyrovnávají v mateřském městě.

Film uvede Eva Magnusková.Součástí programu bude kromě projekce také instalace v prostoru PRAHA, která bude ke shlédnutí v rámci otevíracích hodin kavárny.

fb event

web filmu

DoubleHappiness04

DoubleHappiness03

DoubleHappiness02

DoubleHappiness01

 

AFFR_A_Rond_Geel

Architecture Film Festival Rotterdam je mezinárodni filmový festival, který se od roku 2000 pořádá téměř každý druhý rok. Zaměřuje se na architekturu a urbanismus. Filmy, které se zařazují do programu festivalu se žánrově liší, od klasických dokumentů přes mockumentary až po hrané filmy. Každá edice má své téma, přičemž tématem posledního ročníku bylo Global Home.

web festivalu

foto e

 

* Eva Magnusková pracuje pro Platform GRAS, platformu pro architekturu a urbanismus v Groningenu (NL), kde se kromě výběru filmů pro výše zmíněný festival zabývá i vydáváním knížek (GRAS Uitgevers) a koordinuje další projekty.

-->