ČT / 16. 2. / 19.30 / Ozvěny AFFR: The Babushkas of Chernobyl / projekce

maxresdefault

>> The Babushkas of Chernobyl > Holly Morris & Anne Bogart, USA, 2015, 72 min

30 let po nukleárním výbuchu obývá takzvanou mrtvou zónu přibližně 100 žen, které se vrátily do svých původních obydlí. Ve stínu radioaktivní ruiny chovají slepice, loví ryby a pěstují zeleninu. Jedinými návštěvníky v této zóně jsou vojáci, výzkumníci či hráči počítačové hry S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl, případně Call of Duty: Modern Warfare, kde byla oblast v jedné retrospektivní misi obsažena. Tento snímek je sondou do post-apokalyptické reality a paradoxně jeden z nejlepších „feel-good movie“, který jste v poslední době mohli vidět.

Film uvede Eva Magnusková. Součástí programu bude kromě projekce také instalace v prostoru PRAHA, která bude ke shlédnutí v rámci otevíracích hodin kavárny.

fb event

web filmu

B3

B33

B36

Babs Clouds

Hanna & Pig hi res

AFFR_A_Rond_Geel

Architecture Film Festival Rotterdam je mezinárodni filmový festival, který se od roku 2000 pořádá téměř každý druhý rok. Zaměřuje se na architekturu a urbanismus. Filmy, které se zařazují do programu festivalu se žánrově liší, od klasických dokumentů přes mockumentary až po hrané filmy. Každá edice má své téma, přičemž tématem posledního ročníku bylo Global Home.

web festivalu

foto e

* Eva Magnusková pracuje pro Platform GRAS, platformu pro architekturu a urbanismus v Groningenu (NL), kde se kromě výběru filmů pro výše zmíněný festival zabývá i vydáváním knížek (GRAS Uitgevers) a koordinuje další projekty.

-->