ST / 24. 5. / 17.00 / Kde se berou mladí extremisté?: Aspen.Review Café / diskuse


Také v poslední době vnímáte vzestup radikalismu mezi mladými lidmi? Máte z podobných tendencí strach? Je to nebezpečí jak pro společnost, tak i pro nás jako jednotlivce. Diskuse s Oľgou Gyárfášovou z Univerzity Komenského v Bratislavě a autorkou článku z nového čísla Aspen Review a se sociologem Michalem Vašečkou z Masarykovy univerzity v Brně. Diskuzi bude moderovat ředitel Aspen Institute Central Europe Jiří Schneider.

fb event

Proč se mladí lidé radikalizují? Proč mladí na Slovensku čím dál více podporují krajně pravicové strany? Jaké jsou příčiny a důsledky? A jak lze postoje mladých ovlivňovat – kdo a jakým způsobem by je měl mírnit? Je politický radikalismus a extremismus u mladých na vzestupu i v Česku?

Diskutujte s Oľgou Gyárfášovou z Univerzity Komenského v Bratislavě a autorkou článku z nového čísla Aspen Review a se sociologem Michalem Vašečkou z Masarykovy univerzity v Brně. Diskuzi bude moderovat ředitel Aspen Institute Central Europe Jiří Schneider.

Aspen Review Café je pravidelná série debat, které doprovází vydání našeho čtvrtletníku Aspen Review (http://aspen.review/). Nadcházející číslo nese název Generation Lost & Found.

-->