ČT / 23.11. / 20.00 / Cities Aviv + Coals / koncert

Koncertní večer eklektického rapera a producenta Gavina Mayse z Memphisu, jenž je více známý pod pojmem Cities Aviv, kterého podpoří duo Coals, jež víří vody alternativního popu od prvního momentu, kdy se objevili na scéně z polského Slezska, které tvoří zpěvačka Kasia Kowalczyk a Łukasz Rozmysłowský.

fb event

VSTUPENKY ZDE: https://www.smsticket.cz/vstupenky/10482-cities-aviv-diamond-terrifier
Vstupné 150/200/250

Cities Aviv (US)
Hiphop, Memphis
Memphiský Rapper Gavin Mays neboli Cities Aviv je aktuálně jednou z nejzajímavějších osobností alternativního hip hopu. Na průlomové desce „Come to Life“ (Young One Records, 2014) jsou ke slyšení vlivy Doom i Joy Division, soulu i hardcoru (ne nadarmo, když začínal v kapele Copwatch). Cities Aviv na desce „pojí v jeden funkční celek postpunk, samply jako od Oneohtrix Point Never a taky trochu rapu,“ psalo se v recenzi vlivného serveru Pitchfork. Stojí vně rapu. Jeho hudba je syrová až agresivní, ale taky překvapivá nejen pokud jde o zkoumání možností, jak propojit autorův vokál s elektronikou.
(zdroj: Itch My Ha Ha Ha)
https://citiesaviv.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/cities-aviv
https://www.youtube.com/watch?v=-yKJBtm93X8

Coals (PL)
Duo Coals z polského Slezska tvoří zpěváča Kasia Kowalczyk a Łukasz Rozmysłowský, víří vody alternativního popu od prvního momentu, kdy se objevili na scéně. Svůj nezaměniteľný styl, který do tvorby vnáší nostalgii devadesátých let, v kombinaci s hypnotizujícím čistým zpěvem představí v listopadu v rámci svého podzimního turné na slovenských a českých pódiích. Coals jsou vzácným úkazem nejen na domácí scéně a stejně výjimečný bude i jejich koncert.

Dvojice se dala dohromady v roce 2014, kdy vzniklo velmi dynamické EP Homework ukazující širokou škálu poloh – od post-rocku, přes elektronický folk po zasněný pop skladby Skeleton in the closet. Světovou rádiovou platformu KEXP očarovala podmanivá Weightless, kterou okamžite zařadili jako Song of the Day. V publiku známých festivalů Reeperbahn, OFF, Positivus, Iceland Airways, či Colours of Ostrava zůstaly otevřená ústa a nadšené ohlasy. O to více potom překvapí fakt, že až teď vydávají své debutové album, Tamagotchi, které vychází 13. října 2017.

https://www.facebook.com/CoalsMusic
https://www.youtube.com/watch?v=yWFqRqD69mU&t=250s
https://www.youtube.com/watch?v=QMJh5709hEM
https://www.youtube.com/watch?v=z7M4Yp0mRMc

-->