NE / 26.11. / 20.00 / Trevor Dunn & Balazs Pandi + Anthony Pateras & eRikm / koncert

Koncertní večer, během něhož se na pódiu představí dvě dua. Americký baskytarista, kontrabasista a skladatel Trevor Dunn společně s maďarským bubeníkem Balazsem Pandim, a také skladatel a klavírista Anthony Pateras společně s francouzským improvizátorem a umělcem eRikm.

Vstupné 150 Kč předprodej / 200 Kč na místě
ZDE >>> https://www.smsticket.cz/vstupenky/10949-trevor-dunn-balazs-pandi-anthony-pateras-erikm

fb event

> Trevor Dunn <
Americký baskytarista, kontrabasista a hudební skladatel, jenž od osmdesátých let minulého století působil jako spoluzakladatel uskupení Mr. Bungle, které fungovalo až do roku 2004. V průběhu své kariéry roku 1998 společně s Mike Pattonem spoluzaložil formaci Fantômas, a po sléze léta páně 2012 i kapelu Tomahawk. Legendy praví, že je dlouholetým spolupracovníkem Johna Zorna, se kterým mimo jiné působil ve skupině Electric Masada. Též spolupracoval se skupinou Melvins.
_ https://www.youtube.com/watch?v=odQA15V0-YY
 
> Balazs Pandi <
Maďarský bubeník, jenž spolupracoval a objížděl turné s různými světovými interprety z různých koutů planety. Za zmínku stojí jména jako Keiji Haino, Venetian Snares, Otto von Schirach, Last Step, To live and Shave in LA, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble či Zu. Působil též jako bubeník v kapele Blood of Heroes. Od roku 2009 pravidelně zastává roli bubeníka při živém hraní s japonským noiseovým mistrem Merzbow.
_ https://www.youtube.com/watch?v=ZsW_iuEVNrE
 
< Anthony Pateras >
Australský skladatel, klavírista a elektronický improvizátor, jenž je znám pro své nesčetné kompozice. Jeho práce zkoumá zvuk a jeho odvozené mutace skrze proměnlivé konstelace notací, improvizaci a elektroakustické materiály. Je autorem více než 50 děl, které objevují neobvyklost akustiky či fyzikálních jevů.
_ https://www.youtube.com/watch?v=apR4PcXAODw
 
< eRikm >
Francouzský improvizátor, vizuální umělec a skladatel, jenž je aktivní přibližně od roku 1992. Je znám pro svou práci s gramofony, při které udržuje ve svém hraní konstantní fúzi myšlenek, instinktů a citlivosti. Sledováním souběžnosti postupů tak řeší souhry mezi různými způsoby kompozice, jež se dotýkají všech možných výrazových prostředků. Za zmínku stojí jeho improvizační spolupráce s umělci jako Luc Ferrari, Christian Marclay, Dieb13, Otomo Yoshihide, Mathilde Monnier, Bernard Stiegler a zejména pak FM Einheit.
_ https://www.youtube.com/watch?v=oQM8K1GYN3o
-->