ST / 29.11. / 18.30 / VIDEOGRAM 72: Andrea Slováková / autorská přednáška, projekce

Další ze série Videogramů, večerů věnovaných autorským prezentacím současných podob pohyblivého obrazu. Tentokrát s dokumentaristkou, kurátorkou a filmovou teoretičkou Andreou Slovákovou, která mimo jiné vedla přílohu týdeníku Respekt Dok.revue a věnuje se též publikování textů o filmu v různých periodicích. Zároveň je členkou redakční rady časopisu Iluminace.

Akci pořádá Moravská galerie v spolupráci s FaVU VUT v Brně.

fb event

Zveme na další ze série komentovaných projekcí a přednášek Videogram, věnovaných prezentacím současných podob pohyblivého obrazu. Hostem bude tentokrát dokumentaristka a filmová teoretička Andrea Slováková.

Přednáška představí experimentální filmy, které pracují s realitou, využívají jak klasické postupy filmových avantgard, tak hledají nové způsoby užití výrazových prostředků, vynachází nové natáčení či prezentační aparáty, reflektují digitální technologie a způsob vzniku obrazu a zvuku a kriticky přemýšlí nad mediovanými sděleními. Tyto přístupy si ukážeme na výběru filmů z posledních dvou let programů Fascinace MFDF Jihlava.

Andrea Slováková je dokumentaristka, filmová teoretička a dramaturgyně programové sekce experimentálních filmů Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jihlava, je také jednou z kurátorek portálu online distribuce dokumentů Doc Alliance Films, publikuje v periodikách Dok.revue, Iluminace, Kino Ikon, Cinepur a i.

Vstup zdarma.

// Videogramy se konají ve spolupráci Kabinetu audiovizuálních technologií FAVU VUT, Ústavu hudební vědy FF MU a Moravské galerie. Další program na www.videogram.cz.

/// Přednáška je také součástí předmětu Panel odborníků vyučovaném v rámci oboru Teorie interaktivnich médií na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

-->