PÁ / 15.12. / 19.00 / VISITING EDITORS #6 Anna Puigjaner – MAIO / přednáška, diskuse

Pokračování série diskusí a přednášek o nových modelech publikování v architektuře. Přednáška a diskuse s Annou Puigjaner, architektkou a editorkou, spoluzakladatelkou architektonické kanceláře MAIO. Visiting Editors je otevřená série diskusí, přednášek a čtení o jiných modelech publikování v architektuře.

fb event

Ana Puigjaner je architektka a editorka, věnuje se výzkumu. Je spoluzakladatelkou architektonické kanceláře MAIO, která pracuje na prostorových systémech umožňujících zajímat souběžně teoretické i praktické pozice.

Anna aktuálně učí na Royal College of Arts v Londýně a na Škole architektury ETSAB/ETSAV – UPC v Barceloně. Přednášela mimo jiné v MET Museum, GSAPP Columbia University, Yale University, Berkeley University, UCLA, FAU Lisboa and Brussels UCL-LOCI.

Práce kanceláře MAIO byly publikovány v mezinárodních médiích jako Domus, A10, Monocle, Frame a Detail; byly vystaveny na Bienále architektury v Benátkách a v Chicagu, v MOMA a v Institutu umění v Chicagu; byly oceněny v soutěžích FAD Award 2016 for Ephemeral Interventions and FAD Award 2015 for Thought and Criticism.

Anna Puigjanner se ve svém výzkumném projektu zaměřuje na takzvané Kitchenless Cities, tedy fenomén bydlení s kolektivními kuchyněmi eliminující kuchyně v bytových domech a vyvolávající domestikaci městského prostoru. Se svým projektem byla Anna finalistkou Rolex Mentor & Protégé Initiative a vyhrála Wheelwright Prize, Harvard GSD 2016.

Kurátorka: Maria Topolčanská

//

Lecture and talk with Anna Puigjaner, an architect and editor, co-founder of architectural office MAIO. 

Anna Puigjaner is an architect, editor and researcher. Co-founder of the architectural office MAIO, which works on spatial systems that allow theoretical and practical positions converge.

She is currently teaching at the Royal College of Arts, London, and at the Barcelona School of Architecture ETSAB/ETSAV – UPC. She has also lectured at MET Museum, GSAPP Columbia University, Yale University, Berkeley University, UCLA, FAU Lisboa and Brussels UCL-LOCI, among others.

MAIO’s works have been published in international magazines such as Domus, A10, Monocle, Frame and Detail among others; exhibited at Biennale di Venezia, Chicago Architecture Biennial, MOMA and at Art Institute of Chicago; and awarded several times including FAD Award 2016 for Ephemeral Interventions and FAD Award 2015 for Thought and Criticism.
Her personal research is focused on KitchenlessCities, housing with collective kitchens, where the elimination of the kitchen from the house allows the domestication of the urban sphere. Her project has been recently finalist of the Rolex Mentor & Protégé Initiative, and awarded with the 2016 Wheelwright Prize, Harvard GSD.

Curator: Maria Topolčanská

www.maio-architects.com
www.f-cts.com/6-Anna-Puigjaner-MAIO
Line-up Fall 2017: 
www.f-cts.com/Visiting-Editors-1
Design: Ľubica Segečová

-->