ST / 25.4. / 18.30 / Vjera Borozan: Artyčok TV / přednáška

Přednáška Vjery Borozan nejen o tom, jak funguje internetová platforma pro současné umění Artyčok TV. Přednáška je součástí předmětu Panel odborníků vyučovaném v rámci oboru Teorie interaktivnich médií na na FF Muni. Vstup zdarma.

Artyčok TV je od roku 2005 součástí Akademie výtvarných umění v Praze a přesto, že zpočátku sledoval především lokální kontext, záhy rozšířil pole své působnosti daleko za hranice Evropy. Jeho databáze audiovizuálních příspěvků v podobě reportáží z výstav, profilů či přednášek teoretiků i umělců se stala unikátním zdrojem informací jak pro samotné umělce a studenty uměleckých škol, tak pro širší publikum se zájmem o současné umění. Tím, že na tvorbě obsahu participují zejména umělci, kurátoři a teoretici, představuje Artyčok TV také významný artikulační nástroj umělecké komunity.

fb event

http://artycok.tv/
ARTYČOK TV

Artyčok TV, internetová platforma pro současné umění, zaznamenává a spoluvytváří dění na výtvarné scéně a s ní související kulturní aktivity. Artyčok TV je od roku 2005 součástí Akademie výtvarných umění v Praze a přesto, že zpočátku sledoval především lokální kontext, záhy rozšířil pole své působnosti daleko za hranice Evropy. Jeho databáze audiovizuálních příspěvků v podobě reportáží z výstav, profilů či přednášek teoretiků i umělců se stala unikátním zdrojem informací jak pro samotné umělce a studenty uměleckých škol, tak pro širší publikum se zájmem o současné umění. Tím, že na tvorbě obsahu participují zejména umělci, kurátoři a teoretici, představuje Artyčok TV také významný artikulační nástroj umělecké komunity.

VJERA BOROZAN BIO

Vjera Borozan (1977) is director of the National Museum of Montenegro and of the online platform for contemporary art Artyčok.TV. Borozan graduated in art history from the Philosophical Faculty of Charles University in Prague with her thesis on Jaroslav Čermak. She taught at the Faculty of Fine Arts in Brno and the Academy of Arts, Design and Architecture in Prague. She collaborated with the initiative tranzit.cz. Borozan has curated numerous international projects, including the Prague Biennial (2011), the Altruism Project at Bonn Kunsterein (2010), solo exhibitions of Harun Farocki (2009) and Stano Filko (2008), and the international group exhibitions I invited a couple of friends to cast their glances in Zagreb (2006) and Invisible Things in Budapest (2007). From 1979 she lived in Cetinje, Montenegro, and moved to Prague in 1991.

-->