4. 5. – 18.00 Na zmrzlinu! 2AD + Tři kopečky

Debata o zmrzlině a její výrobě se zmrzlináři Darkem Hrivňákem z 2AD z Tuchlovic a Kateřinou Kočičkovou z blogu Tři kopečky.

1236210_10201705145048145_64778540_n

Jak se připravuje zmrzlina ze základních surovin, jaké jsou rozdíly mezi profi výrobou a domácími podmínkami a jak poznat dobrou a poctivou zmrzlinu v záplavě ostře barevných, nazdobených kopců té průmyslové. A lze vůbec nepodlehnout absolutně nezřízené letní konzumaci?

Kateřina Kočičková je divadelní kritička, která stojí za nejznámějším českým zmrzlinovým blogem Tři kopečky. Už tři roky píše o zmrzlině přichystané z kvalitních surovin – mléka, smetany, vajec, sezónního ovoce. Na blogu se věnuje i technologii výroby zmrzliny, jejímu servírování i správnému skladování a upozorňuje na zajímavé zmrzlinárny u nás i v zahraničí. Testuje neokoukané příchutě a kombinace a dodává zmrzlinu do několika pražských kaváren a restaurací (I Need Coffee, Dish).

Darek Hrivňák provozuje od roku 2008 vyhlášenou zmrzlinárnu 2AD v Tuchlovicích u Kladna, kde se na zmrzlinu pravidelně stávají obří fronty. Majitel a zmrzlinář v jedné osobě připravuje zmrzlinu, která opravdu chutná po ovoci nebo smetaně, vše od základu a bez použití past a připravených směsí. Kromě toho zásobuje i jiné kavárny v Čechách (EMA, Můj šálek kávy, Love Coffee), v Brně je možné ochutnat 2AD zmrzlinu jen v Praze.

www.prahavbrne.cz
http://blog.trikopecky.cz/
www.zmrzlina-2ad.cz

FB event link

-->