11. 5. – 22. 5. MULTIPLACE 2015

14 # MULTIPLACE 2015
Bratislava, Trnava, Žilina, Košice, Brno, Berlín, Lvov, Nikolaev

Multiplace je síť lidí a organizací, věnující se interakci médií a technologií s uměním, kulturou a společností. Už 14. ročník festivalu se opět paralelně a na různých místech světa bude ptát, jak přežít v postdigitální době.

BRNO

11. 5., 20.00
MULTIPLES #1: Oren Ambarchi (AUS) – koncert, Noicircles: Tomáš Sedláček+Maroš Kovaľ – A/V instalace
Australský skladatel a multiinstrumentalista, který se dlouhodobě zabývá překonávaním hranic zvuku i běžných instrumentálních postupů. Jeho kytara je tak spíše než běžný nástroj „otevřeným laboratoriem pro zkoumání zvuku“. Ambarchi je známý ze spoluprací s umělci jako John Zorn, Otomo Yosihide, Christian Fennesz, Keiji Haino, Keith Rowe, Phill Niblock, Dave Grohl, Gunter Muller, Evan Parker, z’ev, Toshimaru Nakamura. Exkluzivně v Brně!

Noicircles: Tomáš Sedláček+Maroš Kovaľ – A/V instalace
Autoři zkoumají možnosti percepce zvuku prostřednictvím světelných impulzů. Diváci mají možnost, pomocí headsetů se světelnými senzory, míchat jednotlivé složky kompozice vlastním pohybem v prostoru. Istalace ukrývá 8 audio stop.

13. 5., 20.00, 60/100 Kč
RADIO IVO – divadlo
Radio Ivo je přenesení rozhlasové hry na divadelní prkna bez jakékoli transformace. Pouze s možností vidět její vznik. Normální příběhy ze života. Rozpačitá trojice performerů podává vcelku suverénní výkon. Hrají: Johana Švarcová (Kazety), Petr Marek (MIDI Lidi), Marian Moštík (Láhor/Soundsystem).

16. 5., 16.00-02.00, vstup volný
MUZEJNÍ NOISE – IMAGOLOGIE DNEŠNÍ DOBY
Promítání, koncerty, zvukové a světelné instalace, live vysílání Radia R, občerstvení & zmrzlina!
Alistair Quietsch (SCOT) – elektronika, baskytara, zpěv, kytara, terénní nahrávky
Jesse Kenas Collins (US) & Norman Muller (DE/UK) – elektronika, trubka, ozvučené objety a zmetky.
Bezdrátově – Drahtlos – Wireless: Projekce 150 fotografií česko-rakouského fotografického projektu, který reflektuje téma 25 let od pádu železné opony.
Akce je součástí kolektivní estrády Muzejní noc 2015.

17. 5.,
13.00 – 17.00, vstup volný
FÓRUM N21 – Improvizační workshop s Danem Matějem
Jedna ze zásadních postav v oblasti nové hudby na Slovensku. Momentálně je mimo jiné pedagogem na JAMU, zároveň vede soubor VENI Academy. Ten dlouhodobě nabízí prostor pro seznámení se s experimentální hudbou – především interpretací otevřených partitur pracujících s improvizací. Přijďte si je vyzkoušet na náš workshop.

17.00-00.00
S(o)unday Mixtapes – Helios & Hess – LUMP, Manfredi Clemente (UK/IT) – IN CONCERT – koncerty
Pravidelná nedělní dávka experimentální hudby tentokrát se švýcarskými hlukovými veterány Mikem Reberem and Christophem Hessem, kteří živě představí svůj nový hudební projekt LUMP. V něm čistě pomocí analogových nástrojů, terénních nahrávek a gramofonů zpracovávají, asi pro většinu z nás úplně neznámou, švýcarskou historii a mytologii. Hostem večera bude i významný představitel musique concrète – hudební skladatel Manfredi Clemente, se svou kompozicí In Concert.

18. 5., 19.00
MULTIMEDIÁLNÍ KOMPOZICE JAMU uvádí…
Richarda Fajnora, Natálii Plevákovou, Barry Wana, Alexa Sedymova a Hanku Minařikovou v Rozslyšení/ Re-solutions.

19. – 20. 5., vstup volný
MULTIPLACE FX: USE’N’PLAY ART FAIR – konference
Setkání učitelů a přátel nových médií s cílem propojit odborníky z České a Slovenské republiky, kteří se věnují vzdělávání v oblasti mediálního umění. Tento rok se zaměříme na elementární výuku a nejmenší uživatele nových technologií.

22. 5., 20.00
MULTIMEJDAN # 1 – koncerty
Koncerty a A/V performance studentů Ateliéru Multimédia, FaVU VUT v Brně. More info soon.

///

www.multiplace.sk

 

FB event link

-->