22. 10. 20:00 – IMHHH ► TUJIKO NORIKO (JAP) / Poppy Ackroyd (UK) / Carlos Cipa (DE)

12003017_422660194601359_7328330315655747561_n

TUJIKO NORIKO (JAP/ Editions Mego)
http://www.tujikonoriko.com/
http://editionsmego.com/release/EMEGO-201
https://soundcloud.com/editionsmego/05-through-the-rain
Avantgardní popová diva, která má za sebou mj. spolupráci se zásadní osobností elektronické hudby Petrem Rehbergem (KTL) i krajany z nadžánrových metalových klaunů Vampillia. Akustické nástroje i modifikované zvuky, hudba Tujiko Noriko otevírá mnohá překvapivá zákoutí. Po 8 letech se vrací do Brna s novým albem My Ghost Comes Back (Editions Mego, 2014).

POPPY ACKROYD (UK/ Denovali records)
poppyackroyd.com
Na ose Londýn – Brighton se pohybující klasicky vyškolená skladatelka Poppy Ackroyd nejenže vydává u respektovaného labelu Denovali, ale též spolupracuje na hudbě k filmům, pro rozhlas či divadlo. A úzké vazby ji pojí též s Hidden Orchestra. Na její poslední desce Feathers pak vedle tónů klavíru zní také zvuky hudebních nástrojů coby fyzických objektů.

CARLOS CIPA (DE / Denovali records)
www.carloscipa.com
Mnichovský skladatel a multiinstrumentalista svou tvorbu staví na klavíru, záběr jeho hudby však u jednoho nástroje zdaleka nekončí. Inspirován stejně tak elegancí Debussyho jako neodbytností postrockových Mogwai, skládá Cipa křehké a emotivní skladby, v nichž záleží na každém tónu.

Místo/Venue: PRAHA / Fórum pro architekturu a média

Předprodej/presale online:
https://www.smsticket.cz/skupiny/124-itch-my-hahaha

*************************************************

Průběžný showcase festival ITCH MY HA HA HA, který proběhne od září 2015 do března 2016, navazuje na úspěšnou klubovou akci a rozvíjí její hlavní hudební a párty program o workshopy, přednášky a diskuze na aktuální hudební témata se zahraničnými odborníky a hosty.

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu – se zájmem o její interprety i fanoušky.

Hlavní partnerskou organizací projektu je Jon-Eirik Boska Musikk. Tu reprezentuje hudební skupina Boska a její frontman Jon-Eirik Boska, který patří k výrazným postavám současné norské elektronické hudby.

Partneři projektu: Standard island, 4AM/Fórum pro architekturu a média, Bumbum Satori, Hvězdárna Brno, The Rodina a další.

*************************************************

Projekt „Showcase festival – Itch My Ha Ha Ha“ je realizován v rámci programu CZ06 „Kulturní dědictví a současné umění“ financovaného zeměmi Evropského hospodářského prostoru (EHP) – Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.

*************************************************

https://www.facebook.com/events/1614405102161369/

-->