29.10. 20:30 – hudba PRAHA ► Rouilleux / Ayala Valva

10983494_402671486597523_5574487111688227330_o

ROUILLEUX (CZ)

Experimentální rockový projekt se během připrav loňské ceněné desky Scatter Your Soul (vyšlo na KLaNGundKRaCH) rozrostl ve trio, kde kromě Luboše Rezka působí také Martin Sýkora (White Wigwam) a v Brně často vystupující trumpetista Petr Vrba. V současné době tak hrají ve složení Rezek (kytara, zpěv), Sýkora (basa, syntezátor) a Vrba (perkuse, dechy).

„Kytarové ozvěny bouřících se hladin i rovných ploch. Pointilistický a zároveň slepený zpěv se jakoby míhá ve vanoucích záclonách. Basové linky v úsečném vakuu a občasné vzdechy klarinetu či trubky tu prolínají údery padajících bicích. Fragmentárně komplexní a komplexně fragmentární zároveň. Takhle přesně zní pražská kapela Rouilleux, která se pohybuje na pomezí ozvěn hippie hudby dávných let a futuristické vize stejných tenat dneška.”
– Petr Slabý v recenzi pro HisVoice

http://music.rouilleux.net/
http://www.hisvoice.cz/cz/articles/detail/2057

AYALA VALVA (CZ)

V Brně usazené improvizační „space wank“ trio hraje ve složení Kořený – Kucharský – Tkáč. V tomto roce vydalo u vydavatelství Narcorpses debutové album Help Me Escape From This Place.

„Trio hrající “space wank” a charakterizující svou činnost jako “autistické zkoumání podlahy, eskapistická elektronika, krajní polohy improvizace” je v ní zachyceno během živého vystoupení, ve kterém postupně přecházejí od nástroji k nástroji. O tom kdo hrál na jaký nástroj se nic nepraví ani na přebalu limitované kazety s minimalistickým černobílým obalem. Snad zde chtějí hudebníci splynout se svými zvuky a definovat tak nahrávku ne jako hudební konzervu, ale jako záznam události na které se společně podíleli. Nástrojů se každopádně během zhruba půlhodiny prvního tracku vystřídá několik a s nimi se změní i žánr. Z eskapistické elektroniky se tu a tam zjevují názvuky jazzu, melancholické surfové kytary utopené v delayích, drony a perkusivní šudlání nebo minimalistická rocková nátierka. Řekl bych, že Ayala Valva jsou nejsilnější právě v místech, kde jsou nejvíce autističtí a kde provozují největší eskapiskus. Dunivé dronové pasáže, nebo dialog kytary s elektronikou působí přesvědčivě. Jednoduchý postrock kapele také sluší.”
– Tomáš Procházka v recenzi pro HisVoice

https://narcorpses.bandcamp.com/album/help-me-escape-from-this-place
http://www.hisvoice.cz/cz/articles/detail/2438

https://www.facebook.com/events/812888082150673/

-->