31.1. 16h – IMHHH ► PABLO SANZ (ES) ► Koncert & workshop & S(o)unday mixtapes

12507699_455853911281987_1704575649297386165_n

Pablo Sanz je španělský zvukový umělec, publicista a lektor. Ve své tvorbě se věnuje především terénním nahrávkám, konkrétně zkoumání estetických a prostorových kvalit nahraných zvuků. Při své návštěvě v PRAHA / Fórum pro architekturu a média provede posluchače způsobem svého uvažování o kompozici a postprodukci nebo představí imerzivní koncert s čtyřkanálovým zvukem v úplné tmě.

16.00 ► Workshop: Composing with field recordings
Pablo Sanz will cover some approaches to the use of environmental sound in composition. He will introduce his own works and focus on particular aspects of the creative process ranging from recording equipment and field strategies to the treatment and post-production of sound materials (i.e. editing, processing, spatialisation, etc). The structure and contents are flexible and will be adapted to the interests and topics brought to the workshop by the participants.

Workshop will be presented in English. Limited capacity, please register at email imhhhoffprogram@gmail.com. Subject: PABLO SANZ WORKSHOP.

18.00 ► S(o)unday mixtapes listening event
In this one hour programme Pablo will introduce a selection of favourite pieces which influenced his own listening and creative practice. Mainly field recording based but we can expect anything.

20.30 ► Immersive live concert
Pablo´s activities are engaged with the exploration of aesthetic and spatial aspects of sonic perception. He works primarily with environmental sound as raw material, using extended listening technologies, architectural physical space and spatial audio strategies. In his live concerts he always aims to create an immersive and focused listening experience for the audience. In PRAHA you can expect a multichannel quadrophonic setup surrounding the listeners in full dark.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

CZ >> Pablo Sanz studoval mj. na Institute of Sonology a University of the Arts v Haagu, v tuto chvíli žije v Británii a dodělává si PhD na SonicArts Research Centre v Belfastu. Ve své tvorbě se věnuje především terénním nahrávkám, konkrétně zkoumání estetických a prostorových kvalit nahraných zvuků. Důraz na práci s prostorem byla patrná i z jeho strohých tří požadavků pro brněnský koncert – úplná tma, čtyřkanálový zvuk a stůl mimo zraky posluchačů.

http://www.pablosanz.info/
https://soundcloud.com/pablosanz
https://www.sonospace.org/pablo-sanz/
http://veryquietrecords.bandcamp.com/album/coclea

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Přednáška, workshop i koncert se konají v rámci showcase festivalu ITCH MY HA HA HA, který probíhá od září 2015 do března 2016, navazuje na úspěšnou klubovou akci a rozvíjí její hlavní hudební a párty program o workshopy, přednášky a diskuze na aktuální hudební témata se zahraničnými odborníky a hosty.

ITCH MY HA HA HA Showcase festival je společným projektem klubů Kabinet MÚZ a PRAHA/Fórum pro architekturu a média, které v Brně dlouhodobě rozvíjí a podporují nemainstreamovou hudební scénu – se zájmem o její interprety i fanoušky.

Hlavní partnerskou organizací projektu je Jon-Eirik Boska Musikk. Tu reprezentuje hudební skupina Boska a její frontman Jon-Eirik Boska, který patří k výrazným postavám současné norské elektronické hudby.

Partneři projektu: Standard island, 4AM/Fórum pro architekturu a média, Bumbum Satori, Hvězdárna Brno, The Rodina a další.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Projekt „Showcase festival – Itch My Ha Ha Ha“ je realizován v rámci programu CZ06 „Kulturní dědictví a současné umění“ financovaného zeměmi Evropského hospodářského prostoru (EHP) – Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

https://www.facebook.com/events/860323777410570/

-->