3. 6. 20:00 – Je tohle ještě život?: Večer v Okrese na severu

12321460_1761649067380051_6878107486689188952_n

Před Doktorem Martinem tu byl Jaroslav Dietl – a před Frankem Underwoodem vedoucí tajemník OV KSČ soudruh Josef Pláteník. V druhém dílu cyklu (asi tomu můžeme říkat cyklus, když už má druhý díl) Je tohle ještě život? vám představíme legendární seriál ze zlatých časů československé televize – Okres na severu, ve kterém soudruh Pláteník v režii génia postnovovlnné režie Evžena Sokolovského (Muž na radnici, Inženýrská odysea, Gottwald) řeší problémy celonárodního průmyslu, obyčejných lidí i vlastní dcery zmítané komplikovanou láskou.

Co vás čeká?
* zasvěcené úvodní slovo
* havárie v chemickém koncernu národního významu
* mocenské intriky funkcionářů okresního výboru
* stranický boj dobra se zlem, jaký českoslovenští diváci od té doby nezažili
* intimní pohled do rodinného života mocného muže a jeho oddané manželky (hraje Jiřina Švorcová)
* možná i tombola

——————

„Okres na severu připomněl nezastupitelnou úlohu strany v naší společnosti, přiblížil každodenní hrdinství jejích pracovníků na všech úrovních a v neposlední řadě vyvolal rozpravu o problémech, které – mnohdy poprvé – přivedl na obrazovku. A to byl záměr tvůrců, který se stal zároveň jejich odměnou za seriál, jenž důstojně a podle svých nejlepších možností přispěl k oslavám 60. výročí založení a XVI. sjezdu KSČ.“
Mirka Spáčilová, Svobodné slovo, 30. 6. 1981

——————

Chodbami okresního výboru vás provedou dva přední čeští odborníci na cokoliv, Jiří Jelínek a Michal Zlatkovský, kteří už s historickým úspěchem zanalyzovali porevoluční trumf České televize, seriál Doktor Martin.

Jiří Jelínek je internetový publicista a televizní kritik na volné noze. Svůj pozoruhodný přehled v české audiovizuální produkci – od seriálu Na vodě po přenos ze sjezdu Strany svobodných občanů – využívá k osvětě širokého spektra televizních (ne)diváků. Má rád Ostravu.

Michal Zlatkovský je redaktor známého pražského média a autor řady humorných obrázků na internetu. Produkci České televize se věnoval v několika zásadních blogových příspěvcích. Podal přihlášku na bakalářský stupeň studia filmové vědy. Má rád kočky.

 

https://www.facebook.com/events/568970859947215/

-->