ST / 30. 11. / 18.00 / Prostor pro město: Kancelář architekta města Brna / přednáška, diskuse

15138328_1708162169406196_7270824759053080473_o

Rada města Brna jmenovala v dubnu tohoto roku do čela Kanceláře architekta města Brna (KAM) zkušeného architekta Michala Sedláčka. Přijďte na debatu o tom, na čem Kancelář pod jeho vedením aktuálně pracuje, jaké urbanistické změny nás v Brně mohou do budoucna čekat a jak moc je můžeme ovlivnit.

Součástí programu bude krátké představení časopisu ERA21, který své páté letošní číslo věnoval právě tématu MĚSTSKÝ ARCHITEKT. Formou rozhovorů přináší praktické zkušenosti z činnosti městských architektů z desítky českých měst. ERA21 navíc do debaty přizve některého z městských architektů, kteří se na rozhovorech podíleli.

>>> doc. Ing. arch. MICHAL SEDLÁČEK (*1963) / řediel KAM

Vystudoval Fakultu architektury na VUT v Brně a Školu architektury na AVU v Praze. Po studiích odešel do zahraničí, působil v New Yorku, Moskvě, Los Angeles. Pracoval mimo jiné také v ateliéru známého architekta Franka Gehryho. V roce 2007 založil v Los Angeles pobočku architektonické firmy Aedas, kterou vedl až do jara 2016, kdy zvítězil ve výběrovém řízení na ředitele Kanceláře architekta města Brna. Mezinárodní výběrová komise, ve které zasedli mimo jiné hlavní architekta dánské Kodaně Tina Saaby, ředitel odboru plánování města Vídně Thomas Madreiter, šéf pražského Institutu plánování a rozvoje Petr Hlaváček nebo nezávislý odborník na urbanismus a architekturu Adam Gebrian, jej vybrala z celkem 9 uchazečů

Druhým pozvaným městským architektem bude Jan Horký, který působí v Rožnově pod Radhoštěm.

>>> Jan Horký (*1983, Valašské Meziříčí)

Vystudoval Fakultu architektury VUT v Brně. Během studia absolvoval stáž v ateliéru SeARCH v Amsterodamu a rok studoval na ENSA v Marseille. Od roku 2010 pracuje jako samostatný architekt v Přerově, kde se stal v roce 2014 i městským radním. Věnuje se především drobnějším stavbám, rekonstrukcím, veřejným prostranstvím a nebojí se ani zateplování bytových domů, které bývá většinou bez kontroly architektů. Průběžně pracuje na osvětě veřejnosti. V roce 2016 založil ateliér vesměs architekti. Od května 2016 působí jako městský architekt v Rožnově pod Radhoštěm.

fb event

V – zdarma
S – 4AM / Fórum pro architekturu a média

-->