ČT / 28.6. / 18.30 / Budoucnost dopravy v Brně / přednáška, diskuse, workshop

Přijďte si poslechnout přednášku o technologiích, které přináší revoluci v dopravě a diskutovat o jejich možné podobě pro Brno. Během večera, jenž bude rozdělen do dvou částí, vás seznámíme s přístupem Mobilita jako služba, který uplatňuje nové technologie pro ulehčení a zefektivnění přepravy po městě a ukazuje tak novou cestu, po které by se doprava ve městě mohla vydat. Ve druhé části vás čeká workshop, v jehož rámci budeme diskutovat, jak by podobná služba mohla vypadat v případě Brna. Budeme se ptát na to, jak se přepravujete po městě a co vám dopravu ztěžuje? Jak si plánujete cesty a co k tomu využíváte? Co by vám cestování po městě ulehčilo? Na závěr Vás pozveme na malý raut, při kterém můžeme jednotlivá témata probrat ještě v neformální diskusi.

fb event

O projektu:

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov při ČVUT se podílí na vývoji aplikace, která má usnadnit přepravu po městě. Aplikace by měla umět kombinovat různé druhy dopravy a služeb, a ulehčovat navigaci po městě. Diskuze je součástí obsáhlého výzkumu, který má za cíl zjistit, jak lze účelně reagovat na skutečné potřeby lidí při přepravě po městě.

Organizátorem akce je Univerzitní centrum energeticky efektivních budov při ČVUT. Partnerem projektu je společnost CEDA, která výsledky výzkumu převede do praxe.

-->