HUDBA PRAHA 2018 / CONCERTS & CLUB NIGHTS

Hudba Praha je série koncertů a klubových večírků zkoumající podoby současné experimentální scény.

13.10. 2018

HUDBA PRAHA w/ Tatiana Heuman, Tayhana, Martyyna

~advanced latino club~

Program série Hudba Praha začíná 13.10. koncertem argentinské producentky, perkusistky, sound designérky a členky kolektivu Trrueno  z Buenos Aires Tatiany Heuman.

Ve stejný večer se představí rezidentka mexického labelu naafi a zakladatelka etablované klubové značky – Hiedrah Club De Baile – Tayhana, která do brna dorazí den po vystoupení na prestižním Unsound festivalu. Tayhana je jednou z nejvýraznějších zástupkyní latinskoamerické klubové revoluce, která skrze řadu renomovaných labelů a parties recykluje regionální hudební vlivy, reggaeton a baile funk do radikálních hudebních mutací.

Večer ve znamení klubové dekonstrukce latinské hudby zakončí DJka, zakladatelka dobře známých pražských večírků KSK – Martyyna.

FB EVENT – https://www.facebook.com/events/282422962373730/

 

26.10. 2018 

HUDBA PRAHA w/ Æthereal Arthropod, John Object, Dlab

~postclub, digital noise, experimental~

Pátek 26.10. přinese do Brna digitální hlukovou smršť. Španělský hudebník zkoumající limity současného softwaru Æthereal Arthropod představí svůj soundtrack ke konci světa inspirovaný hmyzem a podmořským světem.

John Object je nová krev kyjevské postklubové scény. Pracuje s dekonstrukcí, nepředvídatelností a v opozici k tech-house večírkům. Vystupoval na zásadních ukrajinských undergroundových akcích a klubech jako Plivka, Cxema či Brave! Factory Festival.

Lokální scénu zastoupí Dlab – člen domácí crew a zakladatel progresivní klubové série SOfT.

FB EVENT – https://www.facebook.com/events/237971643536466/

16.11. 2018 

HUDBA PRAHA + Gin&Platonic w/ N1L, eva01, G&P DJs

~experimental club night powered by Gin&Platonic platform~

Další akce ze série Hudba Praha je kurátorovaná kolektivem Gin&Platonic. V českých hudebních kruzích známé platformy pokrývající současnou experimentální scénu skrz texty, podcasty a nově i releasy.

Gin&Platonic v Brně uvedou N1L – jedno z nejzajímavějších jmen současné experimentální elektroniky – producenta, který ve své hudbě mísí nadpozemský jungle, computer music, sci-fi temnotu, gabber i klubovou dekonstrukci do jedinečných bass mutací, které jsou stejně tak neuchopitelné a matoucí, jako vzrušující. Ne nadarmo odpálil Lee Gamble svůj label právě releasem od tohoto v Berlíně usazeného autora.

Na akci se také představí eva01 – vizuální umělec a hudební producent David Střeleček, člen pražských kolektivů BCAA system, Blazing Bullets a Reaper Death Seal Corporation.

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1864001730344011/

 

 

 20.11.2018

HUDBA PRAHA: Eli Keszler (PAN / Shelter Press), Ondrej Zajac

Poslední koncertní akce bude více poslechově orientovaná. Eli Keszler je newyorský umělec, skladatel a hráč na bicí nástroje. jeho skladby a instalace zkoumají hranice vztahů instrumentace, notace a prostoru, spolupracující renomovanými hudebníky jako Oneohtrix Point Never, Laurel Halo, David Grubbs a Rashad Becker. Do brněnské Prahy přijede představit své nové album stadium vycházející pod labelem Shelter press.

Sérii Hudba Praha zakončí Ondrej Zajac jakožto enfant terrible lokální experimentální a avantgardní scény. Na kontě má mnoho kolaborací s hudebníky z Británie, Mexika, České republiky i Slovenska. Jeho sólový projekt míchá nepoddajné a rigidní pasáže, které se postupně rozpadávají v neuchopitelnou improvizaci. Posouvá možnosti práce s kytarou mimo její tradiční rámec a nechává posluchače bezesně bloudit v limbu mezi hranicemi deliria a insomnie. Loňské album ICU, vydané pod londýnskou značkou ACR s pozitivními ohlasy v zahraničních médiích (The Quietus, a Closer Listen), narativním přístupem mixuje postupy filmové hudby, prvky jižanského folku a neutichajícího kytarového noisu v syrovou výpověď.  

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/2045221655529719/

 

-->