* ZRUŠENO * PÁ / 2.11. / 20.00 / Vinyla: Five seconds To Leave, Panenské plameny / koncert

Druhý z koncertních večerů průběžného festivalu Vinyla představující výjimečné hudební projekty domácí scény. Vstupné pouze na místě: 120 Kč. Projekt Hudebních cen Vinyla finančně podporuje Státní fond kultury ČR, Jihomoravský kraj a statutární město Brno.

fb event
FIVE SECONDS TO LEAVE
Postmetaloví Five seconds to leave z Jindřichova Hradce, personálně i ideově spříznění s dalšími jihočeskými kapelami kolem sdružení NAAB, vydali letos po dlouhých šesti letech comebackové album Nina Who Wasn´t. Dříve výhradně instrumentální hudba byla na novince opatřena texty a zpěvem a výrazně tak posunuje celkový výraz kapely. Nina Who Wasn’t je výrazným comebackem kapely, která nikdy tak docela neodešla, ale nyní je zpět takřka znovuzrozená.

PANENSKÉ PLAMENY
Moravská kapela Panenské plameny vznikla okolo hudebníků ze spolků Milano, Planety nebo Murky Ajar, dalším klíčovým jménem je kopřivnický label Piper Records. Právě tam vyšel i jejich intenzivní poetický debut Poníčky, jedna z nahrávek, jejíž mimořádnost pramení i z její intimity. Kapela přiznává i vliv Beskyd, kam hodlá tematicky zamířit se svým nadcházejícím EP. Nečekaná spojení, nečekaná intenzita

-->