PÁ / 7.12. / 20.00 / Vinyla: Dukla, Market / koncert

Další z koncertních večerů průběžného festivalu Vinyla představující výjimečné hudební projekty domácí scény. Vstupné pouze na místě: 120 Kč. Projekt Hudebních cen Vinyla finančně podporuje Státní fond kultury ČR, Jihomoravský kraj a statutární město Brno.

fb event

MARKET
Pražská kapela Market patří mezi jedno z největších zjevení domácí scény posledních měsíců. Pětice hudebníků si získala pozornost kritiků už prvním výtečným singlem Cum Dust, na který před nedávnem navázala neméně povedeným plnohodnotným debutem Art Star. Kromě klasických kytar zaujme v hudbě Market také poněkud netradiční saxofon, zpěv pak dává vzpomenout na českou kytarovku Acute Dose (neboli na Kinga Krula, jehož osobitý výraz ovlivnil nejednu současnou kapelu).

DUKLA
Dukla, duo Lukáš Mayen a Josef Hradílek, to je intimní lo-fi pop s českými texty. Loni vydala dvojice svůj debut Vinohrady, před pár dny pak vyšlo jejich druhé album Život perfektní. Obě nahrávky prostupuje civilní projev nostalgická nálada a civilní, u první alba ještě umocněna úryvky z prací básníků i úryvky z prací básníků Jana Zábrany a Borise Pasternaka.

-->