* ZRUŠENO * SO / 15.12. / 14.00 / Živé hraní k promítání: Zvukodrom / dětský multimediální workshop

Pravidelný multimediální dětský workshop, jenž je součástí série vzdělávacích akcí, které se jak v praxi, tak i v teorii, věnují nejmladším posluchačům a audiovizuálním umělcům, ­generaci “born digital” od 6 do 12 let. Během dílny s dětmi vytvoříme hudbu pro krátký film – nahrajeme novou sadu zvuků pro Zvukodrom, připravíme koncept a nový “soundtrack” předvedeme na závěrečném minikoncerte pro rodiče. Tuto dílnu povede hudebnice Markéta Lisá společně s hostem Ferem Királym. Nutná registrace emailem na prahavbrne@gmail.com. Dílna je zpoplatněna sumou 150 Kč.

fb event

Zvukodrom je multimediální nástroj pro skupiny dětí – “přenosný dětský orchestr”, který nabízí široké možnosti práce se zvukem i obrazem. Fero Király ho vyvinul v roce 2014 pro workshop na festivalu Konvergence v Bratislavě. Od té doby Zvukodrom procestoval celé Slovensko a dva kontinenty. Všude, kde se dostal, přinesl zjištění, že všechny děti jsou stejné v touze objevovat svět hrou, tedy přirozeným způsobem učení. Zvukodrom je pro děti zábava, která pod vedením zkušeného pedagoga rozvíjí jejich umělecké abstraktní cítění. Děti nemusí umět hrát na žádný hudební nástroj ani mít zkušenosti s hudební tvorbou. Na workshopu s dětmi vytvoříme hudbu pro krátký film – nahrajeme novou sadu zvuků pro Zvukodrom, připravíme koncept a nový “soundtrack” předvedeme na závěrečném minikoncerte pro rodiče.

http://www.ferokiraly.com/zvukodrom/?lang=en

BIO
Pozvaným lektorem workshopu je hudebník a učitel Fero Király (1979). Ferův primární nástroj, který vystudoval a dlouhodobě se mu věnuje, je klavír, ale ve své tvorbě se ve velké míře zabývá i digitálními technologiemi a jejich vlivem na hudbu. Hru na klavír vyučuje soukromě a věnuje se i dalším vzdělávacím projektům v oblasti hudby a hudební kompozice. Napsal knihu Botanická zahrada – sbírku experimentální hudby a hudebně zvukových her pro žáky hry na klavír a jejich učitele, jejíž popularita se v uplynulých letech rozšířila na základních uměleckých školách po celém Slovensku. Veřejnost ho nejvíce zná jako hráče na klávesové nástroje, který na Slovensku a v zahraničí sólově nebo spolu se svým mateřským souborem Cluster ensemble interpretuje díla současných skladatelů, převážně Philipa Glasse a Steva Reicha. V sólových projektech často využívá nové hraniční experimentální polohy a zkoumá přesahy do performance, soundartu, instalací a interpretace současné hudby.

REGISTRACE
Prosíme o potvrzení účasti na: prahavbrne@gmail.com
Do předmětu prosím napište: Dětský workshop
Dílna je zpoplatněna sumou 150 Kč a je určena pro děti od 6ti let.

MÍSTO
Kulturní prostor PRAHA v Brně, Husova 18a, Brno

DATUM A ČAS
15.12 od 14.00 do 16.30

-->