SO / 2.3. / 16.00 / Superstudio – Brno / prezentační večer

Prezentační večer, během něhož proběhnou veřejné kritiky projektů soutěže Superstudio s následným neformálním večírkem. V rámci prvního kola této ideové architektonicko-urbanistické soutěže budou týmy studentů prezentovat svá řešení konkrétního zadání, na jehož zpracování měly striktní limit 24 hodin. První kolo probíhá paralelně ve všech městech s výukou architektury v Česku i na Slovensku – v Praze, Bratislavě, Brně, Ostravě, Liberci a Košicích. Prezentace projektů v maximální délce 200 sekund proběhne před odbornou porotou, která následně vybere nejlepší týmy postupující do mezinárodního finále, které se odehraje 9. března v pražském CAMP – Centrum architektury a městského plánování.

fb event

Program
14:00 začátek odevzdání projektů
15:00 deadline odevzdání projektů
16:00 začátek prezentací (veřejnost vítána)
19:00 konec prezentací
20:00 vyhlášení vítězů

Porota
LADISLAV KUBA navrhuje s Tomášem Pilařem v ateliéru Kuba & Pilař architekti již od roku 1996 projekty všech měřítek a typologií. Mají za sebou řadu významných realizací na území celé České republiky. Během své praxe získali několik ocenění, mimo jiné 2 hlavní ceny Grand Prix Obce architektů a dokonce 5 nominací na Evropskou cenu za architekturu Mies van der Rohe Award. Díky tomu patří mezi nejoceňovanější české ateliéry.
JANICA ŠIPULOVÁ působí v ateliéru Consequence forma architects, který založila s Martinem Sládkem při úspěchu v mezinárodní urbanisticko-architektonické soutěži Budoucnost centra Brna. Následovaly další úspěchy nejen v Brně. Ve své tvorbě se zabývá architekturou, urbanismem, strategii rozvoje sídel, veřejným prostorem, ale i BIM technologiemi. Osobitý přístup k navrhování prezentuje už samotný název vycházející z pojmu „consequences form architecture“. Janica dlouhodobě spolupracuje s vídeňskou architektonickou scénou, kdy po studiu na Akademii výtvarných umění ve Vídni pracovala s kanceláři Bkk-3 na projektech v HafenCity v Hamburku, Hauptbahnhof, Triestestrasse ve Vídni a dalších. Právě tuto zkušenost chce přinést do českého plánování měst. Spoluzaložila také platformu CNQ visiting school, pořádající workshopy pro studenty.
TOMÁŠ KOZELSKÝ založil spolu s Alexandrou Georgescu a Viktorem Odstrčilíkem brněnské studio KOGAA. Jde o mezinárodní kancelář věnující se architektuře, urbanismu i interiérovému a produktovému designu. Jejich hlavní ambicí je posouvat hranice architektury inovativním a nevšedním přístupem při zdůrazňování sociálních potřeb. Tomáš studoval a pracoval v několika městech po celém světě. V současné době se kromě vlastní tvorby věnuje vedení ateliéru Urban Dynamics na Fakultě Architektury VUT v Brně i koordinovaní aplikovaného výzkumu platformy Next Institute.

Více o soutěži se dozvíte na www.superstudio.cz a Superstudio.

-->