ST / 13.3. / 19.00 / Videogram 85 / TIM Master class: Boris Ondreička- Actually, the Living Are Not Living (La promesse de bonheur) / přednáška, projekce

Zveme na další ze série komentovaných projekcí a přednášek Videogram a TIM Master Class, tentokrát s umělcem a kurátorem Borisem Ondreičkou, jenž se ve svém příspěvku s projekcí bude věnovat (melankologické) kritice adorace (morálního konceptu) světla a exponentu „žití“ skrze falešnost módu Cogito, ergo sum. Přednáška je součástí cyklu IM 138 TIM_Master classes (předmět vyučován v rámci oboru Teorie interaktivních médií na FF Muni v spolupráci s PRAHA / Fórum pro architekturu a média a Moravskou galerií). Videogramy se konají ve spolupráci s Kabinetem audiovizuálních technologií na FaVU VUT a Moravskou galerií v Brně. Další program na www.videogram.cz. Vstup zdarma.

fb event

Ondreička spekulativně (para-nietzscheánsky) navrhuje prizma Sum, ergo cogito všeho, co pokládá za výhradně „undead“. Jednou z efektivních metod by mohl být Whitened Undeath Doom.

Boris Ondreička je kurátor, umělec, autor a zpěvák žijící v Bratislavě. Byl ředitelem sdružení tranzit.sk, spolu / kurátorem Manifesta 8, výstavy Being The Future v Palast der Republik, Empire of The Senseless a mnoho jiných. Vystavoval v rámci Manifesta 2, MOMA-PS1, BAK Ultrecht, MUMOK, Bienále Benátky, Praha, Taipei, Jakarta, Athens, Torino, Anzengruber, Gyumri, Kyiv. Je autorem sbírky textů Spevník, sbírky vizuální poezie HI! lo. Momentálně aktivně působí v rámci instituce TBA21, spolukurátoruje Class of Interpretation na AVU a pravidelně přispívá do měsíčníku Kapitál.

/ Videogramy se konají ve spolupráci s Kabinetem audiovizuálních technologií na FaVU VUT a Moravská galerie v Brně. Další program na www.videogram.cz.

// Přednáška je také součástí předmětu IM_139_TIM Master classes vyučovaném v rámci oboru Teorie interaktivních médií na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

-->