PÁ / 27.9. / 20.00 / Genot Centre Night / koncert, party

IzanaszJano Doe + Wim Dehaen ,Cintorin (Lasák/Měchura), F͇a̹u̼s̚t͌o̲ M̤e̝r͗̍͊cͥi͎e̵r̶

GENOT CENTRE NIGHT
Pražský kolektiv Genot Centre se dlouhodobě věnuje prezentaci a propojování současného digitálního undergroundu formou site-specific koncertů a kazetových releasů. Skupině kolem Ondřej Lasák a Wim Dehaen se již přes tři roky daří objevovat výrazné domácí talenty abstraktní hudby (Enchanted Lands, Lišaj, Izanasz), iniciovat mezioborové kolaborace mezi producenty a současnými vizuálními umělci i pořádat originálně pojaté koncerty na neobvyklých lokacích (mj. série “spacích koncertů” Silent_Night). Za své aktivity vysloužili cenu Vinyla v kategorii Počin roku a prestižní britský server The Quietus vyhlásil Genot Centre kazetovým labelem roku 2017.

fb event

VSTUPNÉ: 150,- Kč (vstupné pouze na místě)

Akce je součástí Průběžného festivalu Vinyla.

Projekt Hudebních cen Vinyla finančně podporuje Ministerstvo kultury ČR, Jihomoravský kraj, statutární město Brno a hlavní město Praha.

https://genot.bandcamp.com
https://soundcloud.com/genotcentre

🔮 Izanasz (CZ)
Jan Palatý je multimediální umělec působící v Praze. Pod pseudonymem Izanasz tvoří žánrově nezařaditelné kompozice kombinující sci-fi estetiku s vlivy IDM, drone, noise i post-rocku. Jan se kromě hudby věnuje i vizuálnímu umění a grafickému designu a ve své tvorbě se zabývá subjektivismem, pozměněnými stavy vědomí a symbolismem, z čehož výrazně těží při svých vtahujících AV setech. V Brně Izanasz představí své aktuální, výrazně rytmičtější album PSYKEDELAR Vol. 2, které letos vyšlo u vynikajícího varšavského labelu Pointless Geometry.

https://izanasz.bandcamp.com

💎 Jano Doe + Wim Dehaen (SK/BE)
Katarína Gatialová aka Jano Doe je hudebnice, kodérka, kurátorka, konstruktérka hudebních nástrojů a ředitelka sekce neaudiovizuálních sbírek Národního filmového archivu. Ve své sólové tvorbě pomocí extrémního využití zvukových frekvencí zkoumá limity lidského sluchu a vysmívá se hlukovým emisím. Její modulární hlukové stěny v reálném čase digitálně zretušuje chemik, umělec a zakládající člen Genot Centre Wim Dehaen.

https://soundcloud.com/janodoe
https://soundcloud.com/wimdehaen

⚗️ Cintorin (CZ)
Tradiční lidová tvořivost zapadaná vrstvami rozostřeného hluku. Rukodělná moravská hauntologie v striktně digitálním kabátu. Extrémní koláž opentlená otevřeným přístupem ke všem zvukovým zdrojům jako východisko. Čirá abstrakce jako cíl. Genot/Wrong. Lasák/Měchura. Cintorin.

https://soundcloud.com/traum_a/

🔬 F͇a̹u̼s̚t͌o̲ M̤e̝r͗̍͊cͥi͎e̵r̶ (HU)
Mladý maďarský producent a multimediální umělec Roland Nagy aka Fausto Mercier ve své produkci stojí na pomezí sound artu a současné extrémní klubové hudby. Ve svých chaotických a přitom sonicky precizních živých improvizacích vrství masivními beaty a chytlavými smyčkami, které vám z hlavy nedostane ani všudypřítomný digitální spad.Po skvěle přijatých releasech u respektovaných labelů EXILES a Pointless Geometry na Genot Centre Night pokřtí své nové album FULLSCREEN, které vychází právě u pražského vydavatelství. Fausto Mercier je speciální host labelu Genot Centre.

-->