ST / 30.10. / 19.00 / TIM Master class / Videogram 91: Jonáš Gruska – LOM / projekce, diskuse

Zveme na další ze série komentovaných projekcí a přednášek Videogram a TIM Master Class. Zvukový umělec Jonáš Gruska představí pole svých aktivit a multidisciplinární projekt LOM. Přednáška je součástí cyklu IM 138 TIM_Master classes (předmět vyučován v rámci oboru Teorie interaktivních médií na FF Muni ve spolupráci s PRAHA / Fórum pro architekturu a média a Moravskou galerií). Videogramy se konají ve spolupráci s Kabinetem audiovizuálních technologií na FaVU VUT a Moravskou galerií v Brně. Další program na www.videogram.cz. Vstup zdarma.

fb event

Jonáš Gruska: LOM a mykoLOM

Souzvuk současných aktivit LOMu, důvody pro jeho vznik, jeho 8 let existence a současné směřování. Elektromagnetická pole, Elektrosluchy a Elektrouši skrze optiku elektromagnetického znečištění. Nejnovější přírůstek, mykoLOM – biolaboratorium pro výzkum hub a řas v kontextu jejich ekologického potenciálu.

JONÁŠ GRUSKA
Jonáš Gruska studoval na Institute of Sonology v Haagu (Nizozemsko) a Academy of Music v Krakově (Polsko). Ve své tvorbě se zaměřuje na chaotické a polymetrické rytmy, nekonvenční zvuky, zkoumání psychoakustických vlastností zvukových a terénnich nahrávek. Vytvořil několik site-specific zvukových instalací založených na rezonančních vlastnostech prostorů a materiálů. Jako lektor vedl několik seminářů a workshopů o sonifikaci, terénním nahrávaní, elektromagnetickém poslechu a programování pro umělecké aktivity. Je tvůrcem elektromagnetického poslechového zařízení Elektrosluch.

V roce 2009 založil label LOM zaměřený na experimentální umění a hudbu ve střední a východní Evropě. Od roku 2013 organizuje festival ZVUK věnovaný experimentální hudbě. V roce 2018 otevřel LOM prostor, kulturní prostor pro současný zvuk.
http://jonasgru.sk/start
https://lom.audio/

-->