ST / 6.11. / 19.00 / TIM Master class / Videogram 92: Aleš Čermák – Distribuce flexibility / projekce, diskuse

Další ze série komentovaných projekcí a přednášek Videogram a TIM Master Class. Možnosti poznání a způsoby myšlení představí Aleš Čermák. Přednáška je součástí cyklu IM 138 TIM_Master classes (předmět vyučován v rámci oboru Teorie interaktivních médií na FF Muni ve spolupráci s PRAHA / Fórum pro architekturu a média a Moravskou galerií). Videogramy se konají ve spolupráci s Kabinetem audiovizuálních technologií na FaVU VUT a Moravskou galerií v Brně. Další program na www.videogram.cz. Vstup zdarma.

fb event

Aleš Čermák – Distribuce flexibility

V meziprostorech hovoří mnoho hlasů, což je něco jako kakofonie uvnitř příběhů, které navzájem nějak působí.
Cokoliv, co se ten večer objeví, se bude týkat propojování a oddělování, zaplétání – splétání, pocitů, vizuální hapticity, afektivní ekologie, involuce, podivné a zároveň úžasné intimity, smyslového naladění a mezidruhové komunikace. Součástí večera bude také představení knihy The Twin Ship Tao, která právě v těchto dnech vychazí. Knihu uvede a okomentuje autor doslovu filozof Jakub Albert Ferenc.

ALEŠ ČERMÁK
Umělec a spisovatel, zakladatel nezávislého nakladateletsví A-B_HPP (Ausdruck Books_Hybrid Publishing Platform). Ve své práci se zaměřuje na výzkum hybridního myšlení v oblasti performativity (tělesných, ale i duševních praktik ad.) kolektivního jednání a psaní. V současné době pracuje na doktorandské práci s názvem Nikdo a nikde: vyvlastnění subjektivity – exhumovaná mysl na VUT, FaVU.
Mimo galerijní kontext uměleckých realizací, které se pohybují mezi instalací, videem a performance s přesahem k experimentálním polohám divadla, je pozoruhodná především jeho práce na poli publikační tvorby jako plnohodnotného uměleckého média.
https://alescermak.blogspot.com/
https://ausdruckbooks.org/

-->