25. 4. – 20.00 Transmit (AU/DE) + Lucie Vítková (CZ/DE)

impro trance freejazz noiserock ritual  / Transmit je nová hudební formace australského bubeníka a kytaristy Tonyho Bucka a dalších klíčových osobností současné improvizované hudby – Magdy Mayas (organ a klavír), Jamese Welburna (kontrabas) a Brendana Doughetyho (bicí). V PRAHA představí 25. 4. 2015 své nové album Radiation (monotype records, 2014).
Formaci doplní skladatelka, perfomerka a hudebnice Lucie Vítková (akordeon, tanec).

FB event link

transmit

Transmit je hudební formace australského bubeníka a kytaristy Tonyho Bucka a dalších klíčových osobností současné improvizované hudby – Magdy Mayas (klávesy a klavír), Jamese Welburna (kontrabas) a Brendana Doughetyho (bicí). V kulturním prostoru PRAHA představí své nové album Radiation, které vydali ve vydavatelství monotype records v minulém roce. Ve své hudbě se zaměřují na rytmus a promyšlené vrstvení zvuků, za pomoci dynamických kytar, pulzující basy, bicích a kláves. Hudební publicista Petr Slabý o Tony Buckovi: “Je zřejmé, že se nechce spokojovat s pouhou bubenickou brilantností, ale že chce experimentovat, vyhledávat nové šance. Tyto vlastnosti ho předurčily k trojímu uplatnění: sólovému, skupinovému a sidemanskému… Najdeme ho na deskách, na kterých jsou podepsáni Jon Rose, Leonid Sojbelman, Greg Malcolm, Axel Dörner, Christian Fennesz, Ned Rothenberg a další, koncertoval však i s dalšími velikány, jako jsou John Zorn, Phil Minton. Tom Cora, Han Bennink, Wayne Horvitz, Nicolas Collins, Peter Brötzmann, Hans Reichel, Tenko, Shelley Hirsch, Cor Fuhler, Peril, Astroperil, Necks a Transmit nebo konglo merace Palinckx, The Ex, Ne Zhdali.”

Lucie Vítková je improvizátorka a interpretka (akordeon, foukací harmonika, hlas a step).
V současnosti studuje na Universität der Künste v Berlíně pod vedením Marca Sabata v rámci doktorandského studia na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Ve své tvorbě se poslední dobou zajímá o hudební potenciál Morseovy abecedy a o sociálně-politické aspekty hudby a umění ve vztahu ke každodennímu životu. Ve své skladbě
Piece for Accordion and Tap Shoes se zaměřuje na mechaniku nástroje v propojení s kinetikou svého těla. Pohyb zde vychází ze zvuku a zvuk z pohybu. Jednotlivé akce na sebe plynule navazují, někdy se objeví v kontrastu nebo se zaseknou ve smyčce.

TRASMIT web ► http://tony-buck.com/transmit/

LUCIE VÍTKOVÁ web ► http://www.vitkovalucie.com

Petr Slabý o Tony Buckovi ►
“…Je zřejmé, že se nechce spokojovat s pouhou bubenickou brilantností, ale že chce experimentovat, vyhledávat nové šance. Tyto vlastnosti ho předurčily k trojímu uplatnění: sólovému, skupinovému a sidemanskému… Najdeme ho na deskách, na kterých jsou podepsáni Jon Rose, Leonid Sojbelman, Greg Malcolm, Axel Dörner, Christian Fennesz, Ned Rothenberg a další, nebo soubory jako Ground Zero, Kletka Red, Exiles či Little Red Spiders, koncertoval však i s dalšími velikány, jako jsou John Zorn, Phil Minton. Tom Cora, Han Bennink, Wayne Horvitz, Nicolas Collins, Peter Brötzmann, Hans Reichel, Tenko, Shelley Hirsch, Cor Fuhler, Peril, Astroperil, Necks a Transmit nebo konglo merace Palinckx, The Ex, Ne Zhdali. ”
http://magazinuni.cz/hudba/tony-buck-cernokneznik-nebo-zongler-nad-bicimi/

Live ►
https://www.youtube.com/watch?v=6ujGIhM9y0Q#t=249
https://www.youtube.com/watch?v=UkfRP7WkPX0#t=51

Bio ►
A band revolving around the writing, drumming and guitar of Tony Buck, with core line-up of Magda Mayas on organ and piano, James Welburn on bass, and Brendan Doughety playing drums.

The focus here is very much on rhythm and momentum and the layering of parts and sounds. The instrumental line-up of TRANSMIT features driving guitar, throbbing bass, chiming chords, swelling organ and propulsive drumming, combining to bring you a big, slowly building trance machine.

The band has recently performed concerts with extended versions, featuring video and performance and guests, including Steve Heather on drums and percussion, Mike Majkowski on double bass, a horn section of Boris Hauf and Axel Doerner and Thomas Meadowcroft on organ.

With the debut release on Staubgold in Europe and Vitamin in Australia, the group has just released the long awaited follow up RADIATION on monotype records.

-->